Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2013


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Λέσχη Ανάγνωσης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε προεόρτιο μίνι μαραθώνιο ποιητικών αναγνώσεων και προσκάλεσε το φίλα προσκείμενο κοινό της Θεσσαλονίκης, φοιτητές και μη, να διαβάσει δημόσια το αγαπημένο του ποίημα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 19.00-22.00, στην αίθουσα διδασκαλίας 4α, επί της οδού Εγνατία 46, στον 4ο όροφο. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, διαβάστηκαν δημόσια πολλά αξιόλογα ποιήματα με χαρισματική απαγγελία και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση. Συγχαρητήρια αξίζουν στην ψυχή της εκδήλωσης, την κυρία Ζωή Βερβεροπούλου, καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, η οποία είναι η υπεύθυνη της συγκεκριμένης Λέσχης Ανάγνωσης. 

Συμμετείχα κι εγώ η ίδια σε αυτή τη συγκινητική πρωτοβουλία και με ιδιαίτερη τιμή αφιερώνω σε όλους όσους λατρεύουν τη ντομπροσύνη και αγαπούν τους ήχους των λέξεων, το ποίημα μου από τη σελίδα 115 του βιβλίου μου «Λόγια Γυμνά», ISBN: 978-960-99317-4-8, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός (2012: 2η έκδοση, 2010: 1η έκδοση) και διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία Ιανός.

Γελοίες Αγκαλιές

Του έρωτα το πρόσωπο φοβήθηκα.
Στο παρελθόν αρνήθηκα γελοίες αγκαλιές,
Λόρδους, υποκριτές, λούστρους επιφανειακούς,
Δίχως πετσί και νου,
Πρόσωπα ψεύτικα, φτιαχτά,
Μαστουρωμένα στη φτωχή μαγκιά.
Τύπους τάχα μοιραίους, τρανταχτούς,
Μα τιποτένιους, τεχνητούς.
Λούσα, ανέσεις και ατού,
Να τα φοράς,
Όχι να σε φορούν!

21 Μαρτίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

"Ποίηση είναι η έκφραση του ωραίου, διαμέσου λέξεων περίτεχνα υφασμένων μεταξύ τους"(Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Αργεντινός Συγγραφέας).

Μάρτιος, μήνας μελωδός της ποίησης, του στοχασμού και της ελεύθερης έκφρασης… μια ποίηση που τολμά να μιλά με ειλικρίνεια… λόγια αυθεντικά… συναισθήματα μοναδικά… 

Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά 
HMKTG DMCULCOM CONS - WRIT

1 σχόλιο:

  1. Σίσσυ μου, υπέροχο το ποίημα σου! Έχεις κατακτήσει όλα τα είδη του λόγου και μαζί και τις καρδιές μας! Συγχαρητήρια όμορφη και ταλαντούχα Θεσσαλονικιά συμπατριώτισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.